Our Blog

Setmana de teatre a Badalona: Escola Mare de Dèu de l’Assumpció.

Des de fa 23 anys els tallers de teatre i arts escèniques han estat en aquesta escola un espai de joc, trobada i pensament, que es donen en un entorn de llibertat, respecte i límits posats des de l’amor.

Crec que en un món plurilingüe, multicultural, on el canvi permanent provoca incertesa i la digitalització immobilitat, on el cos és només una imatge a través d’una pantalla, intangible per a les altres persones; les Arts escèniques són un espai privilegiat on podem treballar el concepte d’equip i de comunitat.

Amb les arts escèniques es presenta la possibilitat de potenciar les individualitats a partir de la generació de nous vincles i en la sinergia de confiar en altres és on s’experimenta que: «on arribes tu, també arriba l’altre». De vegades les emocions són difícils de verbalitzar, i el paper de les Arts és fonamental per gestionar la por, la incertesa i vehicular l’actitud de resiliència així com facilitar la gestió de conflictes i emocions. 

Amb aquest preàmbul neix la setmana de teatre amb l’objectiu de generar un espai sensible on trobar-nos des de les nostres fragilitats- vulnerabilitats. Un projecte que vam cocrear amb Javi Sánchez, cap d’estudis de Primària de l’escola, i on va participar tota l’escola, la cooperativa Creactiva-Educadors SCCL, així com artistes convidats (Escuela de Circo Aire, Vera Gar´cía, Alessandro de l’Olla, Lisa Marrani i David); on a partir d’aquesta possibilitat de viatjar per les nostres emocions, vam poder descobrir una nova forma de dialogar, una altra manera de mirar i un altre mode de reconèixer-nos possibilitant nous vincles dins la comunitat educativa.

Una oportunitat per adquirir diferents llenguatges artístics i habilitats emocionals – socials que esdevenen un aprenentatge per a la vida.