Contes

Poètiques de la il·lusió

Poètiques de la il.lusió vol dir habitar un espai, transformar-ho, poètiques de l’il.lusió vol dir una memoria corporal que ens transporta a una història que és nostra i al mateix temps que es de tots, «Poètiques de la il.lusió» és una metodologia que encercla altres i que va sorgir quant vaig començar a treballar amb las atittudes i els misteris de una imatge, la seva llum i la seva ombra.

A partir del moviment, el vídeo, la paraula, els objectes i la música plantejo temàtiques universals on treien la jerarquia al sentit de la vista, constituït com a sentit hegemònic en la societat occidental contemporània, convido a la gran amplitud dels sentits (oïda, gust, tacte, olfacte) a jugar i descobrir una altre forma d’entendre el món i les seves particularitats.

L’experiència esdevé un joc, on l’espectador es transforma en un viatger que entra en aquest altre món  de l’imaginari descobrint l’ambigüitat i permetent l’ingrés de la incertesa, la contingència, la contradicció, la interferència, l’error i els fenòmens aleatoris.

Contes i sessions

Els contes treballats des d’aquesta poètica són un viatge per sensacions i vivències que ens transporten a aquest altre temps, que ens fan volar a la trobada de missatges interiors que ens permeten re descobrir-nos, generant un viatge per nosaltres mateixos, una història que ens regala la possibilitat de canviar i canviar-nos. Un pretext dramàtic que ens permet sensibilitzar i sensibilitzar-nos.

Micro-experiències sensorials que poden ser creades en qualsevol escenari movil (un racó del barri, una sala, una biblioteca, un aula, una terrassa, un jardí…).

“Al fin la mejor manera de viajar es sentir (...)”

F. Pessoa

“Para ver hay que cerrar los ojos, para escuchar es preciso el silencio(…)”

Enrique Vargas

“D’una única espurna en pot sortir una idea increible” darrera de toda llum i ha una ombra”

Xavier Bobés

“Todos debemos hacer teatro para averiguar quiénes somos y descubrir quiénes podemos llegar a ser”

Augusto Boal

Tres formats per explicar contes:

Contes sensorials

Una sessió plena de contes, històries i emocions que agradarà a tothom.

Contes a la carta

Una pila de contes per explicar, segons al públic a qui es dirigeix.

Contes per un tub

Una seqüència de contes explicats d’una manera molt peculiar.