Our Blog

Trobar un nou espai al Zorrilla

Nom de la performance: “Conflictes oblidats”

Autor/a: Espectacle de creació amb fragments de textos de Maria Aurèlia Capmany, Angélica Liddell, Wajdi Mouawad i Mercè Rodoreda. 

Breu explicació de l’obra: 

A partir dels conceptes treballats en ciències socials sobre memòria, revolució i guerra. “Conflictes oblidats” es presenta com una història fragmentada, on a partir de la infiltració d’un grup d’amics en un“Tanatori”, es descabdella una història d’emigracions que atzarosament, o no, són la seva pròpia història.

A més a més, la proposta presenta una sèrie d’històries personals de dones que fan com de pròleg de la història fragmentada.

Els relats són relats autoficcionats on es fa molt present la submissió de la. dona, la seva falta de llibertat, els seus desitjos, els seus somnis, i com diria Alejandra Pizarnik, la calor que pot transmetre qualsevol dona allà on arribi: «Soc dona. I una entranyable calor m’abriga quan el món em colpeja. És la calor de les altres dones, d’aquelles que van fer de la vida aquest racó sensible, lluitador, de pell suau i cor guerrer».

«Soy mujer. Y un entrañable calor me abriga cuando el mundo me golpea. Es el calor de las otras mujeres, de aquellas que hicieron de la vida este rincón sensible, luchador, de piel suave y corazón guerrero» A. P.